Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemK2 has a deprecated constructor in /home/lsgzhr/public_html/plugins/system/k2/k2.php on line 15
Lovački savez Grada Zagreba - Lovački savez Grada Zagreba - Lovački savez grada Zagreba http://lsgz.hr Thu, 30 Jun 2022 09:53:34 +0000 Joomla! - Open Source Content Management hr-hr Izvještaj sa 1. kupa Prigorja u lovnom streljaštvu http://lsgz.hr/item/15975-izvje%C5%A1taj-sa-1-kupa-prigorja-u-lovnom-strelja%C5%A1tvu.html http://lsgz.hr/item/15975-izvje%C5%A1taj-sa-1-kupa-prigorja-u-lovnom-strelja%C5%A1tvu.html Izvještaj sa 1. kupa Prigorja u lovnom streljaštvu

Prvi kup Prigorja u organizaciji Lovačkog društva „Fazan” Belovar – Moravče u kategoriji lovački trap održao se 4. i 5. rujna 2021. godine na streljani Kozjača u zagrebačkom naselju Belovar. Okupilo se oko 150 natjecatelja iz više hrvatskih županija, od Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije, Virovitičko-podravske, Istarske...

Prijave su se, osim prije starta, primale i prvi dan natjecanja. Strijelci su se natjecali u kategorijama pojedinačno, ekipno, fair play i zračna puška. Subota je prošla nešto mirnije od nedjelje, a natjecatelji su pristizali tijekom cijelog dana. Uz natjecatelje, dolazili su i gosti i prijatelji, tako da je bilo i nešto navijača. Ivica Budor, tajnik Hrvatskog lovačkog saveza te predsjednik LD „Fazan” Belovar – Moravče, izrazio je zadovoljstvo što su po prvi put pokrenuli ovakvo jedno natjecanje, a nada se, istaknuo je, da će postati i tradicionalno. Predsjednik Lovačkog saveza Grada Zagreba Miljenko Kruc pozdravio je prisutne i čestitao organizatorima što su pokrenuli još jedan lovački događaj na kojem će se susretati lovci te poželio svima dobru kob na početku još jedne lovne sezone. Organizatori su se pobrinuli i za bogati nagradni fond. Za pojedinačna prva tri mjesta natjecatelji su se borili za karabin Sabatti Rover u kalibru 30-06 (prva nagrada), pištolj HS 40 Standard u kalibru .40 S&W domaćeg proizvođača oružja HS Produkt iz Karlovca (druga nagrada) te svečano lovačko odijelo Hubert (treća nagrada). Ostali su za nagrade dobili pehare, medalje te prigodne darove, a zaslužni za događaj priznanja i zahvalnice. Gosti, lovci i natjecatelji su se tijekom kupa družili ispod sjenice, a da nikome ne fali hrane i pića pobrinula se vrijedna ekipa koja je od ranih jutarnjih sati oba dana spremala lovački gulaš, a pekli su i roštilj. Jedan od posjetitelja bio je i lovac Srećko Papec, koji je kazao kako je zadovoljan odličnom organizacijom i kako mu je uvijek drago doći na ovakva događanja jer sretne prijatelje i kolege lovce, pa i neke koje dugo nije vidio. Dodao je da ovakve događaje uvijek treba podržavati i podupirati. Tajnik „Fazana” Marijan Tomurad, ujedno i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, kazao je da je ovo prvi kup u lovačkom trapu organiziran u povijesti ovog kraja u kojem djeluje sedam lovačkih društava.

 

- Zadovoljan sam s odazivom i zahvalan sponzorima, bez kojih se ovaj događaj ne bi mogao organizirati na ovakvoj razini – rekao je Tomurad, kojemu je također velika želja da Kup Prigorja postane tradicija. No pitanje je hoće li u narednim godinama natjecanje završiti ovako kao ove, iako su se neki našalili da bi možda i bilo dobro da to postane sastavni dio natjecanja. Naime, ovog puta najbolji strijelac bio je Đani Ritoša, vlasnik lovačkih trgovina Ritoša i streljane Ritoša Target, koji je sveukupno od 100 glinenih meta pogodio njih 99, a „ostao” je bez prve nagrade koja je dodijeljena drugoplasiranom. Sam je rekao da ne može primiti prvu nagradu te ponudio da ju se dodijeli drugoplasiranom, i to iz jednog jednostavnog razloga - njegova je tvrtka bila donator puške. Organizatori su sa zadovoljstvom prihvatili takav prijedlog, a svi okupljeni bili su time oduševljeni te je tako Đani kao nagradu odnio HS-ov pištolj. Da slučajnost bude još veća, drugoplasirani je zaposlenik HS produkta, iako se natjecao u ekipi „M90”. Nagrade prvoplasiranog i drugoplasiranog tako su jednostavno zamijenili. Po reakcijama sudionika, ovo će se dugo prepričavati kao anegdota. Pitali smo Đanija odakle mu koncentracija da pogodi 99, a promaši samo jedan od stotinu glinenih „golubova”, na što se on nasmijao i kazao – ako hoćeš biti uspješan strijelac, u tom trenu moraš biti 100 posto posvećen hicu i ništa drugo ti ne smije biti na pameti.

- Moraš biti potpuno opušten i predan tom cilju. Ne znam zašto sam tog jednog promašio, ali sam netom prije tog hica išao skinuti prljavštinu s nišana. Ne znam da li je to bilo presudno... - rekao je Ritoša. Čovjek bi pomislio da za takav rezultat treba jako puno trenirati, no kod Ritoše to očito nije slučaj. Lovački trap jednostavno mu, kaže, leži, a preferira ga više od trapa. Dok puca, najviše mu odgovara, kaže, njegova Beretta i streljivo „Clever Mirage”. Dodao je kako se odlično zabavio u ova dva dana te da i iduće godine dolazi na Kup Prigorja. Budor je kazao kako je u organizaciji sudjelovao 51 član „Fazana”, a posebno se među njima istaknuo Željko Pakšec, koji je od svojih kolega primio i prigodnu nagradu – figuricu lovca. Ponosan je također Budor na mladu ekipu „Fazana” koja je osvojila prvo mjesto u ekipnom natjecanju.

 

REZULTATI:

Pojedinačno:
 
1. Đani Ritoša - Ekipa "Ritoša trgovine"
2. Josip Lukšić - Ekipa "M90"
3. Filip Grdiša - Ekipa "Šumari" iz Karlovca
 
Ekipno:
 
1. LD "Fazan" Belovar - Moravče
2. Ekipa "M90"
3. Ekipa "Šumari" iz Karlovca
 
Fair play:
Majkl Brlas - LD "Fazan" Špišić Bukovica
 
Zračna puška:
Mihael Pakšec - LD "Fazan" Belovar - Moravče
]]>
domene@kuhada.com (Kuhada) Home Fri, 22 Oct 2021 07:22:25 +0000
Svečano otvaranje nove streljanje na leteće mete u Kupinečkom Kraljevcu http://lsgz.hr/item/15974-sve%C4%8Dano-otvaranje-nove-streljanje-na-lete%C4%87e-mete-u-kupine%C4%8Dkom-kraljevcu.html http://lsgz.hr/item/15974-sve%C4%8Dano-otvaranje-nove-streljanje-na-lete%C4%87e-mete-u-kupine%C4%8Dkom-kraljevcu.html Svečano otvaranje nove streljanje na leteće mete u Kupinečkom Kraljevcu
Lovačko društvo "Fazan" Brezovica-Kupinečki Kraljevec 18. lipnja upriličilo je svečano otvaranje nove streljanje na leteće mete u Kupinečkom Kraljevcu.
Vrpcu su zajednički prerezali Marina Pucević,predsjednica Gradske četvrti Brezovica te Miljenko Kruc, predsjednik Lovačkog saveza grada Zagreba.
Događaju je nazočio i tajnik Hrvatskoglovačkog saveza Ivica Budor, a prvo natjecanje održalo se već sljedećidan, u nedjelju 19. lipnja 2019.
 
 [widgetkit id=5]
]]>
domene@kuhada.com (Kuhada) Home Tue, 21 May 2019 11:44:02 +0000
6. natjecanje zagrebačkih lovačkih društava u kuhanju lovačkog gulaša http://lsgz.hr/item/15970-6-natjecanje-zagreba%C4%8Dkih-lova%C4%8Dkih-dru%C5%A1tava-u-kuhanju-lova%C4%8Dkog-gula%C5%A1a.html http://lsgz.hr/item/15970-6-natjecanje-zagreba%C4%8Dkih-lova%C4%8Dkih-dru%C5%A1tava-u-kuhanju-lova%C4%8Dkog-gula%C5%A1a.html 6. natjecanje zagrebačkih lovačkih društava u kuhanju lovačkog gulaša

U organizaciji Lovačkog saveza grada Zagreba na Bundeku je 18. lipnja održano 6. natjecanje zagrebačkih lovačkih društava u kuhanju lovačkog gulaša.

Sudjelovalo je 17 ekipa, odnosno stotinjak lovaca koji su podijelili oko 1000 porcija gulaša.
Nagrade je uručila Ana Stavljenić Rukavina, potpredsjednica Gradske skupštine grada Zagreba, dok je pročelnik Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk nazočio događaju ispred gradske uprave te Ivica Budor ispred Hrvatskog lovačkog saveza.

Pobjednički gulaš priredili su članovi LD-a "Lane" Novi Zagreb, drugo mjesto pripalo je LD "Priroda" Sesvete te treće LD "Lug" Lužan. Događaj su medijski popratili Hrvatska radiotelevizija, Radio Sljeme te Lovački vjesnik.

 [widgetkit id=4]

]]>
domene@kuhada.com (Kuhada) Home Tue, 21 May 2019 11:09:53 +0000
ŠESTA OTVORENA MANIFESTACIJA U KUHANJU LOVAČKOG GULAŠA BUNDEK 2019. http://lsgz.hr/item/15969-%C5%A1esta-otvorena-manifestacija-u-kuhanju-lova%C4%8Dkog-gula%C5%A1a-bundek-2019.html http://lsgz.hr/item/15969-%C5%A1esta-otvorena-manifestacija-u-kuhanju-lova%C4%8Dkog-gula%C5%A1a-bundek-2019.html ŠESTA OTVORENA MANIFESTACIJA U KUHANJU LOVAČKOG GULAŠA BUNDEK 2019.

 

Šesto otvoreno kuhanje lovačkih gulaša u kojem sudjeluju lovačke udruge članice Lovačkog saveza Grada Zagreba održava se tradicionalno šesti puta na zagrebačkom Bundeku. Manifestacija će se održati 18.5.2019. godine u subotu na prostoru jezera Bundek za vrijeme trajanja Međunarodne vrtne izložbe FLORA ART.

Lovački gulaš ekipe će kuhati od 8:00 do 12:00 sati, oko 12:00h stati ocjenjivanje kotlića i gulaša kuharskih ekipa, proglašavanje najbolja tri lovačka gulaša.

Nakon proglašenja najboljeg kotlića oko 13:00 sati sav skuhani gulaš kroz porcije će se podijeliti građanima. 

Pozivamo lovce i građane da uveličaju ovu manifestaciju. Manifestaciju će posjetiti gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

]]>
domene@kuhada.com (Kuhada) Home Top Tue, 14 May 2019 11:44:14 +0000
Djelatnosti Lovačkog saveza grada Zagreba http://lsgz.hr/item/7-djelatnosti-lova%C4%8Dkog-saveza-grada-zagreba.html http://lsgz.hr/item/7-djelatnosti-lova%C4%8Dkog-saveza-grada-zagreba.html

...

]]>
domene@kuhada.com (Kuhada) Home Sun, 25 Dec 2011 13:23:31 +0000